Napoli calling


Teksti / Kuva

Matti Santala

PZZALAN TARINA JUONTAA JUURENSA 2015 KEVÄÄSEEN, JOLLOIN HERÄSI UTELIAS AJATUS SELVITTÄÄ MITEN TEURASTAMOLLE SAATAISIIN MAAILMAN PARASTA PIZZAA - JOKA MONEN MIELESTÄ ON NAPOLILAISTA PUU-UUNIPIZZAA. AJATUS KONKRETISOITUI TUTKIMUSMATKALLA SYNNYINSIJOILLA NAPOLIIN, JOSSA VIERAILU STEFANO FERRARAN TEHTAALLA JA LÄMPIMÄT ILLAT PIZZOJEN ÄÄRELLÄ VAKUUTTIVAT NAPOLILAISEN PIZZAN JA PUULÄMMITTEISEN UUNIN AINUTLAATUISUUDESTA.


Napoli 2015


Pizzalan historia juontaa juurensa Napolin kaduille. Keväällä 2015 syntyi ajatus pizzeriasta Teurastamolle. Onhan nyt makukeskittymässä oltava pizzeria, eikä mikä tahansa vaan tietenkin parasta mahdollista pizzaa. Koska Pizzan juuret ovat Napolista niin myös tutkimusmatka suuntasi sinne.

Napolilaisen pizzan tunnuspiirre on ilmava taikina

Napolilaisen pizzan tunnuspiirre on ilmava taikina

Osa tutkimusmatkaa oli tutustua Napolin legendaarisiin pizzerioihin

Stefano Ferraran puu-uunit ovat maailmankuuluja

Stefano Ferraran puu-uunit ovat maailmankuuluja

Puu-uunien vankkumaton mestari

Puu-uunien vankkumaton mestari

Stefano Ferraran jokainen uuni tehdään käsin

Stefano Ferraran jokainen uuni tehdään käsin

Aidon pizzan juurilla


Juhannuksena 2015 Napolin kaduilla, kujilla ja pizzerioissa tutustumiskäynti.  Vierailu suuntasi Stefano Ferraran perinteikkääseen pizzauunien valmistustehtaaseeen ja suositusten perusteella erilaisiin pizzerioihin. Puu-uunin ero oli silmiinpistävä ja suussa maistuva. Siihen aikaan ei vielä ollut myöskään perinteisiä Italialaisia uuneja vielä Suomessa. 


Matkan jälkeen ensimmäinen uuni tilattiin Suomeen ja jo loppukesästä 2015 se saapui. Suunnitelmat muuttuivat, kuten aina ja Pizzauuni otettiin lopulta käyttöön Kellohallin terassilla keväällä 2016. Suomen (tietääksemme) ensimmäinen Napolilainen pizzauuni keräsi kehuja ja hiljalleen myös tulen kanssa työskenteleminen alkoi sujua. Samaan aikaan pizzat alkoivat puhuttaa myös Suomessa ja uusia artesaanipizzerioita ruvettiin perustamaan 2017. Samaan aikaan Teurastamon pizzerian pohjatyö alkoi ja Rakennus 11 peruskorjausremontin ensimmäiset neuvottelut konkretisoituivat. Pitkän neuvottelu - ja remonttirupeaman jälkeen Rakennus 11 valmistui käyttöön ja Pizzala aloitti toimintansa syksyllä 2018 .

"Puu-uunissa valmistuu kenties maailman parasta pizzaa"

PIZZALA

Työpajankatu 2, Rakennus 11, 00580 Helsinki 

Parkkeerausmahdollisuus heti Pizzalan edessä - mutta muista hakea ilmainen parkkilippu


AUKIOLOAJAT

TI-PE 11-21

LA 12-22   SU  13-19 

 MA Suljettu


Kaikki ovat tervetulleita ikään ja kokoon katsomatta! 

 Koska tilamme ovat pienet niin teemme pääasiassa pöytävarauksia vain seurueille.


YHTEYSTIEDOT

Email: hello(at)pizzalapizza.com

Puh: +358 50 477 55 11 / talon puhelin vastaa aukioloaikoina & asiakaspalvelun ohessa.  

Huom. ilta-aikoina saattaa olla ruuhkaa ja pyydämme soittamaan uudelleen jos emme vastaa.